Passa al contingut principal

6è aniversari de DANSA CREATIVA Mar d'art

La meva professió de més de 20 anys com a mestra de música i dansa ha pres un nou rumb vital:

DANSA i JOCS   

SENSITIVE DANCE

DANSA CREATIVA  

EDUCACIÓ MUSICAL ACTIVA AMB MOVIMENT   

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL PER NADONS INCLOENT IOGA I DANSA

Els inicis van ser amb les nenes que venien junt amb la meva filla Ariel de 6 anys al gimnàs del poliesportiu de Sant Guim de Freixenet. Aleshores era "dansa i jocs".

A les sessions de dansa, tan si són amb infants (dansa i jocs) com si són amb grups mixtes (dansa creativa) com si són amb grups adults (dansa sensitiva) hi aporto la síntesi del que he après, experimentat i ofert com a mestra de música i dansa a l'educació primària. És un recorregut tant a dins escoles públiques com en tallers i cicles a fòra de l'escola. 

Us mostro un mini resum fotogràfic, el feedback de les últimes participants, i el valor del que ofereixo.

Tot aquest recorregut inclou: Educació Musical Activa (7 intensius de cap de setmana i dues escoles d'estiu), Arteràpia (1 any de formació més un any pintant cada cap de setmana més un any de pintura "Crea-ti-Vida"), exploració des dels 20 anys entorn la pintura, Educació Creadora (amb aquesta formació he entès la importància de deixar aflorar la creativitat innata que tothom porta dins seu d'una manera natural), formació de 3 anys en Pedagogia Waldorf, Ioga per nens (curs d'un any amb Magdala, experta en aquest camp), Educació Viva (2 cursos d'introducció més un any d'Educació Artística amb la visió d'educació viva). Vaja...em sento feliç i agraïda de tenir molt per oferir.

En quan a formació intrínseca amb la dansa he fet varies formacions intensives: Kun Dance, dansa contemporania, balls tradicionals, balls de saló, danses de Pau Universal... La dansa m'ha acompanyat sempre com a font principal de gaudi i conexió amb els grups que he gestionat. He experimentat la força i empoderament de dona especialment amb el grup de deeses dansats a Tarroja de Segarra i amb el grup de dones Shakti Dance d'Igualada assistint varis anys com a alumna. La formació clau per canalitzar aquest recorregut per mi ha estat la que ofereix la Carme Nájera, dansarina professional que dóna l'assignatura de Dansa Creativa a tota la primària en una escola que tenen la dansa com un eix. Aquesta formació l'ofereix a mestres de música com jo o altres també.

En el recollir la sembra i recolecta de la vida m'he banyat en múltiples formacions de varis anys de creixement personal, expiritual i entorn el món del ioga. Entre elles també destaco a TREVA tècniques de relaxació aplicades a l'aula (UAB) i Cursos de Gestió emocional. Tot això ho he dut a la gestió d'aula durant molts anys amb els meus grups d'alumnes.

M'he extès a Tarroja a la Universitat del Cor Únic amb "Sensitive Dance", amb l'associació "La Ruella" de Tarroja de Segarra, amb "Mar d'art", així com en altres espais com l'escola de Sant Ramón, l'espai SAT Nam de Santa Coloma de Queralt, i tot el que he aportat com a amfitriona dels Extatic Dance i Divine Dance amb el dj amics. 

Ho celebrem per seguir dansant i expandint-nos. El meu objectiu és ajudar a l'ésser humà a descobrir la millor versió de si mateix/a, aflorar el seu interior amb força, descobrint que som amor, llum i pau, que passi el que passi a les nostres vides tot ho podem transformar a través de l'acte creatiu dansat i el moviment que tot ho transforma. 

 
26 novembre 2022, inauguració de Mar d'Art amb l'artista Manescal al seu espai de La Guàrdia Lada.
  
 
El Pep Allué, que pateix bona part d'immobilitat va gaudir com el que més a dansa creativa el 2023 a Sant Guim de Freixenet. 
 
Petits, joves i grans ballem! 
No és necessari "saber ballar" ni tan sols tenir cap condició física determinada, 
tan sols necessitem voler gaudir el nostre cos i la música.
 

Les participants ens expliquen això:
 

 
Expressió corporal, educació musical activa i dansa creativa a sala La Ruella de Tarroja de Segarra.
Coreografies escolars per festes. Aquesta va ser a la festa de l'institut escola a Sant Ramon amb un grup reduït.
 
 
Inauguració "Un pas per l'art" Santa Coloma de Queralt, expressió poètic-teatral.
 
 
 Sensibilització musical per a nadons, ioga previ de mares i bebès, moixaines i cançons i dansa lliure final junts.

Els  Festivals La Ruella i el Divine Dance, han estat dues experiències molt nutritives, que volem seguir expandint.
 
Continuo al poliesportiu de Sant Guim .... vols venir?  
El grup obert el curs 2023-2924 és els dijous a les 6 de la tarda.
Vull obrir un espai de dansa creativa per a adolescents.
 
T'agradaria que vingués a oferir el meu servei al teu espai? Parlem 636521047
 
 “Cada moviment en la dansa 
és una oportunitat per connectar 
amb el nostre ser més profund”

                         Gabrielle Roth

A sota mostro un video de "Sensitive dance" que va néixer a la Universitat del cor únic amb un taller grupal on la veu, el cant, la improvització dansada i el tantra energètic en parella va fer saltar llàgrimes d'emoció connectant els cors i molt de plaer al cos.

La coherència amb el nostre interior no és sempre fàcil en un món tan canviant com tenim. Trobar espais de goig en el dia a dia pot ser una constant si una s'ho proposa. La creativitat natural a través de l'art ho fan possible. És un canal d'expressió per transformar allò dens en allò lleuger, allò difícil en quelcom lluminós. Encarnar des de la presència i el goig és fàcil quan danses, i si a més a més, tens una guia emocional-espiritual és fàcil transformar el teu estat a una vibració més elevada. Aquest és el meu do, acompanyar processos de transformació, celebrar la vida tal com bé, amb llum i ombra, i aportar al benestar integral. 

Recordem: fomentar la creativitat i l'expressió natural ens fa sentir el goig de viure.

                                                 Mar Narayan


 

 
 

 

 

 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Alliberament de les etiquetes

Escric per sumar a una missió planetària conjunta, el canvi de paradigma.  Escric per a que deixem lliures els infants i adolescents d'etiquetes, així com també als grans. Escric per a vosaltres adults, busquem l'arrel del conflicte que els fills manifesten en les projeccions inconscients, en la ressolució de l'herència que tenim....netejant el nostre arbre familiar. On comença la malaltia, al diagnòstic o al subconscient?  Com ens afecta el llenguatge que rebem? Les paraules poden ser ganivets o bàlsams. Depèn de cadascú la utilitat que els hi dóna. Per mi només existeixen les ferides de l'ànima i el grau d'autoboicot que hi ha dins les veus interiors, i el do energètic que tenim... Una malaltia només és una manca d'equilibri global, que s'origina a les emocions i aquestes al pensament i al pla subtil. Això és així i es pot guarir si s'arriba a detectar a temps el conflicte i l'adult que acompanya el jove posa solució a temps. Totes les malalties só

Com parlar als fills perquè escoltin i com escoltar perquè els fills parlin

  CICLE DE TALLERS:   Estas davant la possibilitat de transformar la teva vida. La manera de relacionar-nos, els nostres hàbits i actituds a l'hora de comunicar-nos marquen una gran diferència en el nostre estat de salut i benestar. Vivim en una època d’estrès. Els pares i educadors ens trobem sota una pressió enorme intentant “arribar a tot arreu”. Les exigències són elevades. L’energia baixa. El mal geni es dispara ràpid.  Estem convençudes que aquestes formes de comunicació, sinceres i plenes de comprensió, poden contribuir en gran manera a l’estabilitat i el bon judici de pares, mares, mestres/professors, monitors...amb els seus alumnes. Els tallers que estàs les portes d'endinsar-te donen una oportunitat per aprendre de manera pràctica noves habilitats de comunicació . “Els pares són a primera línia de foc set dies a la setmana. Tot i així molt pocs han rebut un entrenament per als requeriments d’aquesta feina. No és estrany que fins i tot els pares amb bones inte