Passa al contingut principal

LOS TRES CAMINOS DE LA TRANSFORMACIÓN INTEGRAL


Tenim uns condicionaments socials, morals, de la familia i la societat, i la propia vida, que ens limiten a la hora de caminar cap a on volem. Per crear la nostra propia realitat, conectarnos amb el nostre propi ser,  necessitem aquests camins.
Tots tres són necessaris, complementaris i es potencien els uns als altres.
Per mi la millor inversió de la meva vida és la dedicació a aquests camins de forma intencionada i voluntariosa. Gràcies a ells he pogut transformar la meva vida i segueixo en ells pels múltiples beneficis que m'aporta, en benestar, felicitat, èxits i màgia.
La meva vida era difícil en el passat, he hagut d'atravessar situacions i condicionaments molt forts com creure que tinc una malaltia mental. Gràcies a tots ells i a l'èxit atravessant-los m'han fet i m'està fent una persona més lliure i forta del que era. En dóno gràcies i continuo el camí que és infinit i ple de benaurances. A més, la claredat de poder oferir de mi al món el que he après gràcies al recorregut que he fet, m'omple de joia i sento que és bona part de la meva missió a la vida.
Segueixo amb gratitud en el camí de la transformació. La vida en sí és transformació contínua. Si, a més, la vius amb els ulls ben oberts, és magnífica.


M'ha ajudat molt en aquest camí la fundació Anamkaral, la Escuela de los trece pasos de la salud integral. Aprenent la globalitat de la intel·ligència i del meu Ser  i m'enfoco a crear la vida i el meu estat tal i com jo la desitjo.
A partir d'un taller d'aquesta escola exposo aquesta informació.


DESPERTAR - - - - CAMINO DEL DEL DESPERTAR ESPIRITUAL, DE LA ILUMINACIÓN 

Nos lleva a la conexión con el Ser Superior y a quitar el velo de vernos separados los unos a los otros.
Lo ofrecen las escuelas de la gran liberación: hay muchos caminos como el budismo, el misticismo cristiano, el vedanta advaita indú, el sufismo, la cábala... y muchas escuelas de meditación. Hay muchos caminos que nos llevan a lo mismo: el despertar, la iluminación. 

Ayuda a la paz interior, al centramiento, pero no da soluciones concretas. Con este camino se puede caer a la evasión. La meditación es muy poderosa pero no enseña a conducir tu propia vida.


SANAR - - - - CAMINO DE LA SANACIÓN O LIMPIEZA PSÍQUICA (dar luz a la sombra): 

El fin es cortar con las vivencias dolorosas de la vida
Se trata de desde el presente ir hacia el pasado, para ir a ver en donde nos hemos quedamos enganchados, ver esas cadenas que nos atrapan, y que por lo tanto aunque queramos avanzar no podemos. , limpiar las memorias, y volver al presente de una forma nueva y con una trasformación poderosa.


CRECER - - - - CAMINO DEL CRECIMIENTO Y EL DESARROLLO:

En este camino podemos contemplar las INTELIGENCIAS MÚLTIPLES o líneas de desarrollo. 
Se da y se puede dar en todas las fases de la nuestra vida. Es crecer en nuestras capacidades. 
Gardner es el primero del que nos habla de ellas. Está revolucionando el mundo educativo, es muy importante tenerlas muy presentes los educadores.

.I. LÓGICO-MATEMÀTICA
Antiguamente se creía que era la única inteligencia junto con la lingüística. Es la capacidad de resolver problemas lógicos y de razonar.

.I VERBO-LINGÜÍSTICA
Es la capacidad de dominar el lenguaje escrito y oral y gestual

.I. ESPACIAL como nos relacionamos y orientamos en el espacio, en las tres dimensiones, y como nos movemos-orientamos espacialmente con otras personas

.I INTERPERSONAL en ella nos ayudan las herramientas para la comunicación eficaz la autoreferencia y la asertividad (con estas se pueden transformar problemas muy intensos con las personas). Nos ayuda en todas las relaciones.

.I. CORPORAL La tenemos incorporada automàticamente a la hora de respirar y demas funciones corporales, y con el movimiento del cuerpo. Funciona cuando escogemos los alimentos, pero se desconecta cuando forzamos a comer. Por educacion deja de expresarse libremente. Para activarla se necesita resetear y reaprender para notar lo que a nuestro cuerpo le siente bien o no.
Por educación no nos dejan expresar lo que el cuerpo necesita moverse. Por esto aparecen problemas de espalda en niños pequeños.

.I. INTRAPERSONAL es la que tenemos internamente. Se relaciona con las decisiones que tomamos, si son inteligentes o no. Siguiendo un camino de transformación personal guiado podemos aprender a desarrollarla mucho cosa que nos beneficia a la vida practica.

.I. MUSICAL Y RÍTMICA
Capacidad de escuchar, seguir el ritmo, ... Las personas que la tienen desarrollada van a aprender mucho mas a través de canciones o haciendo aprendizajes de forma rítmica.

.I. SEXUAL
Es la capacidad de relacionarse con el otro o uno mismo a nivel sexual. Es fundamental para las relaciones felices de pareja o sexuales a nivel general. Es la capacidad de jugar en el plano sexual.
Podemos aprender cual es nuestra esencia sexual y captar la del otro, nos va a ayudar.

.I. ADAPTATIVA
Es la capacidad que tenemos de adaptarnos a diferentes ambientes, entornos, personas.... Ayuda en situaciones nuevas, desconocidas, también a la hora de relacionarnos, de resolver problemas con un grupo o una persona. Se llama también RESILIENCIA.
Se evidencia en la capacidad de adaptarse por ejemplo en un campo de refugiados que es una situación crítica y ayuda a sacarle partido dentro de lo que se tiene en una situación.
Cuando llegamos a un grupo nuevo con esta inteligencia sabemos manejarnos sin vergüenza y de hablar y actuar para sentirnos bien en él.

I. NATURALISTA
Es la capacidad de relacionarse en el entorno natural.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com parlar als fills perquè escoltin i com escoltar perquè els fills parlin

  CICLE DE TALLERS:   Estas davant la possibilitat de transformar la teva vida. La manera de relacionar-nos, els nostres hàbits i actituds a l'hora de comunicar-nos marquen una gran diferència en el nostre estat de salut i benestar. Vivim en una època d’estrès. Els pares i educadors ens trobem sota una pressió enorme intentant “arribar a tot arreu”. Les exigències són elevades. L’energia baixa. El mal geni es dispara ràpid.  Estem convençudes que aquestes formes de comunicació, sinceres i plenes de comprensió, poden contribuir en gran manera a l’estabilitat i el bon judici de pares, mares, mestres/professors, monitors...amb els seus alumnes. Els tallers que estàs les portes d'endinsar-te donen una oportunitat per aprendre de manera pràctica noves habilitats de comunicació . “Els pares són a primera línia de foc set dies a la setmana. Tot i així molt pocs han rebut un entrenament per als requeriments d’aquesta feina. No és estrany que fins i tot els pares amb bones inte

Jordi Mujal, la medicina cibernètica i el projecte de la comuna

 Vaig conèixer el Jordi fa uns tres anys. Va ser una trobada que em va obrir l'ànima i la il·lusió, i de nou reneix amb més força aquest vincle i propòsit. El seu projecte vital encaixa amb el meu.... les sincronies i vibracions sentides al llarg de la meva vida semblen indicar-ho. Fa 11 anys va estar un any sencer rodant per tota Espanya en la búsqueda d'un terreny amb la seva furgoneta. I just el que va sentir perfecte va ser a prop d'on visc jo!  La seva direcció: crear una comuna, ajudar a persones a sanar, a tenir benestar, en contacte amb la natura, on l'amor entre les persones sigui el més sanador... per això vaig anomenar el seu espai i masia (de nom cal Vilella de Veciana) "Mas Benestar".  Va ser l'alumne més avançat dels estudis de 5 anys on van començar 200 alumnes i només 6 la van acabar. Perquè el Jordi va aconseguir ser un d'aquests i a més a més l'alumne predilecte del professor? Perquè portava a la pràctica tot el que aprenia, tan a

Confiant

Confiant que tot és per bé Les promeses d'Ell i la seva/nostra grandesa Fortalesa en moments d'angoixes Lloança al Senyor en moments de flaquesa Quan el teu ànim per tu mateixa no és prou fort hi ha l'ànim de qui es va manifestar per ajudar la humanitat sencera mostrant el camí, la via, la única via, la Veritat Confiant en Déu ens elevem Quantes ànimes s'aixequen perquè creuen perquè sinó què ens mantindria per tirar endavant en aquest món i vida que fàcil no ho és? Confio en tu Deu meu i amb el diàleg amb tu trobo recer, trobo alegria, trobo amor, trobo força per donar el millor de mi, igual com el trobava amb el meu estimat quan estàvem pell a pell. No es tracta de desanimar-nos pel que no va bé en aquest món. El nostre planeta està a l'etapa adolescent, no pot fer més del que fa, ja arribarà a més. Millor acceptar tal com va i veure'l com perfecte i amb compassió que no pas generar resistència i desgastar-te. Tot és per bé, per despertar, per evolucionar. I s